THOR kampioen veldkorfbal

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Ingezonden wedstrijdverslag

Op zaterdag 11 juni werd op neutraal terrein in Kamerik de kampioenswedstrijd tussen Fiducia uit Vleuten en THOR uit Harmelen gespeeld. Beide teams waren met een gelijk aantal punten geëindigd na 14 speelronden en zodoende moest er een extra wedstrijd aan te pas komen om een kampioen aan te wijzen.

De winnaar van deze wedstrijd promoveert automatisch naar de tweede klasse en de verliezer krijgt nog een kans in een promotiewedstrijd tegen een nummer twee uit een andere poule. Een zinderend slot van de competitie voor beide teams. THOR, gesponsord door Sijmons-Dolata, speelde met een fitte basisacht waarin een plek was voor Kjell Catsburg. Na het inleveren van de opstellingen en een toss om de bal, mocht Fiducia de wedstrijd openen. Dit deden zij direct voortvarend, want in de eerste aanval schoot Lars Albronda (oud speler van THOR) zijn ploeg op een voorsprong.

THOR haakte aan via een vrije bal van Marc Veldhuizen, maar moest daarna in de eerste helft duidelijk zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Vleuten. De tweede aanval van THOR kreeg de zaakjes niet goed op orde en daardoor moest THOR continu tegen een achterstand van twee punten aankijken. De rust kwam bij 6-4 en in de kleedkamer werd besproken dat de dames in het eerste aanvalsvak zich meer moesten laten gelden. Verder stak het verdedigend goed in elkaar en zou THOR in het resterende deel alle schroom van zich af moeten gooien. Niels van Ravenswaaij bracht THOR na de rust op 6-5, maar Fiducia hield het hoofd koel en kwam zelfs op 3 punten voorsprong bij 8-5.

Daarna brak een betere fase van THOR aan. De aanvallen werden meer afgewisseld en vooral het eerste aanvalsvak zorgde voor veel dreiging en lange aanvallen. Zo konden Marc Veldhuizen en Cornelis Richter voor het eerst voor een gelijke stand op het scorebord zorgen, 9-9. THOR leek nu de wedstrijd over te gaan nemen, maar een snelle goal van Fiducia gaf de ploeg uit Vleuten weer wat lucht. De goals vielen nu beduidend sneller dan in de eerste helft en THOR zette aan via Liesbeth Tonus, die haar tegenstander regelmatig verraste en met 2 goals en een verdiende strafworp zeer belangrijk was in de eindfase. De laatste minuut brak aan bij een 12-12 stand. Uit een goed uitgespeelde aanval van Fiducia was het wederom Lars Albronda die scoorde en hij leek hiermee zijn oude club van het kampioenschap af te houden.

Met nog 10 seconden op de klok mocht THOR nog een keer aanvallen. Uiteraard ging de bal naar Marc Veldhuizen en zoals een echte topschutter betaamd, deed hij wat van hem verwacht werd. In de allerlaatste seconde schoot hij de bal door de korf en dwong daarmee een verlenging af. Twee maal tien minuten was nodig om een beslissing te forceren. THOR voelde dat het beter in de wedstrijd kwam en dat Fiducia meer fouten ging maken. Toch kon THOR nog geen voorsprong nemen. Men had moeite met de afronding. Zo werd zelfs een strafworp gemist. Na de 14-13 van Lars Albronda, scoorde Joanie Catsburg de 14-14. En na de 15-14 zorgde een strafworp van Niels van Ravenswaaij voor 15-15 en zat de eerste verlenging er op. Bij 16-15 maakte Cornelis Richter een prachtige doorloopbal en was de stand wederom gelijk.

THOR wisselde Lianne Lekkerkerker en bracht Femke Kastelein in het veld en dit was een gouden greep. Met nog drie minuten op de klok was de bal in de aanval bij THOR. Na veel schoten, ketste de bal weg van de korf en kwam in handen van de vrijstaande Kastelein. Zij bedacht zich geen seconde en gooide de bal feilloos door de kunststofkorf. Daarmee zette zij THOR voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong. Ondertussen had de verdediging bij THOR de zaakjes goed op orde.

Fiducia ging geforceerde ballen schieten en de rebound was voor THOR. Zo kon de overwinning veilig gesteld worden en vlogen de spelers en coaches van THOR elkaar na het laatste fluitsignaal in de armen. Uiteraard ging Femke Kastelein op de schouders en werd de champagne ontkurkt. Een fantastische prestatie van THOR, dat zeker geen makkelijk seizoen speelde. In veel wisselende samenstellingen door schorsing en blessures bleek het Harmelense team toch de sterkste in de derde klasse F. Na een kort feestje in Kamerik vertrokken de spelers in de bus naar Harmelen, alwaar zij werden opgewacht door een flinke groep trouwe aanhang. Een barbecue, mede mogelijk gemaakt door Golff Steman supermarkt en een feestje tot in de late uurtjes gepsonsord door Fruittuin de Ooievaar waren de afsluiters van dit prachtige seizoen voor THOR. In september zal de competitie weer starten voor THOR. Zij zullen dan, net als in het zaalseizoen, uitkomen in de tweede klasse. THOR hoopt u dan weer langs de lijn te zien op sportpark Bijleveld.

Scores THOR: Marc Veldhuizen (5), Niels van Ravenswaaij (4), Liesbeth Tonus (2), Cornelis Richter (2), Joanie Catsburg (2), Lianne Lekkerkerker en Femke Kastelein