VEP dankzij Kooijmanbroers met eenvoudige overwinning de winterstop in

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van 2018 op het programma, tegen Moerkapelle de nummer 9 van de competitie. De wedstrijd begon enigszins aftastend met een lange periode van balbezit voor VEP. In de 15e minuut was daar op aangeven van El Mekkie, Ferry Kooijman die de score wist te openen. Nog geen 2 minuten later lag de bal weer in het net. Dit maal door zijn broer die de bal uitstekend inkopte na een perfecte corner van Stan Daalhuizen. Verder waren er nog enkele goeie kansen, maar vooral de 1-op-1 kans in de 27e minuut had erin gemoeten. Vervolgens liet VEP het varen en kwamen de gasten meer in hun spel. Mede door enkele individuele acties die onnodig balverlies veroorzaakten kwam ook Moerkapelle nog kort voor rust tot twee mogelijkheden.

Na de rust ging het niet veel anders. Moerkapelle kreeg weer enkele mogelijkheden, de grootste was een 1-op-1 kans maar deze werd terecht afgevlagd door grensrechter Marcel Rietveld. Na een kwartier ging VEP ging pas beter voetballen. In de 63e minuut was daar na goed doorzetten van Kevin die zijn broer Ferry de diepte in wist te sturen waarna Stan Daalhuizen de 3-0 voor het intikken had. Er werd bij VEP nog twee keer gewisseld Max Willebrands viel in voor Stan Daalhuizen en 5 minuten later werd Reza Sahertian vervangen door Paul Kleinherenbrink die binnen een halve minuut ook op het wedstrijdformulier stond met een gele kaart. Vervolgens werd het publiek nog beloond met een 4e goal dankzij een goeie actie van Willebrands kon Joost Brugman de bal eenvoudig binnen tikken.

Tijdens de winterstop zal de selectie op ‘trainingskamp’ gaan naar noord-Duitsland om in de 5 wedstrijden na de winterstop de periode wellicht veilig te stellen.