VEP knokt zich terug langs Ammerstol, maar redt het net niet

Op een zonovergoten 3 april trapte VEP af tegen Ammerstol. Ammerstol was daarbij alerter dan de Woerdenaren. Na dik 1 minuut spelen stond de 0-1 al op het bord. Wie dacht dat VEP nu wakker was, kwam er bedrogen uit. VEP stond niet goed en Ammerstol kon vrijuit spelen. Al binnen het kwartier leidde dat tot de 0-2. De VEP defensie zag er wederom niet goed uit. Daarna leek het wel beter te gaan lopen. VEP zocht meer de aanval, maar moest wel op blijven letten op de counter van de twee Ammerstol spitsen. Nog voor rust werd het harde VEP werken beloond. Uit een inworp van Enno Goeting maakte Ryan van de Aar de aansluitingstreffer. Ondanks de druk van de thuisploeg, kwam het in de eerste helft echter niet meer tot de gelijkmaker.

Ammerstol begon de tweede helft meteen weer gevaarlijk, maar keeper Christiaan Versteegt redde. Na een klein uur kreeg VEP een penalty na hands in de 16. Invaller Robert Bosman benutte deze kans en zo was de stand weer gelijk. 10 minuten later werd er nog een penalty gegeven. Dit keer was deze echter voor de uitploeg en ook deze werd benut. Nu werd duidelijk dat de comeback van VEP veel energie had gekost. Frank Bos maakte nog zijn debuut in VEP1, maar de 2-3 bleef op het scorebord staan.

Trainer Reinier van de Leij zag ook dat de organisatie aan het begin niet stond en dat zijn ploeg al snel achter de feiten aan liep. Daarna stond het wel goed en kwamen we verdiend op 2-2. Het terug knokken in de wedstrijd kostte echter dusdanig veel energie dat zijn mannen de 2-3 klap niet meer te boven kwamen.

Een periodetitel en daarmee de kan om alsnog naar de derde klasse te promoveren lijkt ver weg. Volgende week de uitwedstrijd tegen Victoria04.