VEP morst dure punten tegen Bodegraven

Op 1 december kwam Bodegraven op bezoek. Op papier een wedstrijd die VEP moet winnen, maar dat lukte niet. VEP oogde lusteloos en Bodegraven deed wat het kon. Het eindigde 1-1 na een late gelijkmaker van VEP.

Zonder de geblesseerden Luuk, Reza en Tim was het even puzzelen, maar VEP nam meteen het initiatief en zette Bodegraven onderdruk. Vanwege te langzaam en te slordig spel leverde dat echter niet zoveel op. Bodegraven leek niet bij machte om er iets tegenin te brengen en wachtte geduldig af. Na 35 minuten leverde dat de eerste kans voor de gasten op en meteen was er succes: 0-1. VEP ging er daarna niet beter op spelen en Bodegraven had de beste kans om nog voor rust de voorsprong te verdubbelen.

Ook de tweede helft nam VEP weer het initiatief en wederom zat er veel te weinig pit in het spel om het de bezoekers echt lastig te maken. Bodegraven beperkte zich tot enkele counters. Met nog een kleine 10 minuten te spelen, maakte een Bodegraven speler dusdanig opzichtig hands, dat de scheidsrechter maar 1 ding kon doen: penalty voor VEP en Bodegraven moest verder met 10 man. Dit buitenkansje werd echter niet benut door Nils Peters. Even later dan toch de gelijkmaker. Max Willebrands speelde zichzelf behendig vrij en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek van de verder uitstekend keepende Bodegraafse doelman.

Zo werden de punten verdeeld en dat lijkt terecht. Volgende week de Woerdense derby. Als VEP een kans wil maken tegen het inmiddels uitstekend lopende Woerden, dan zal het anders moeten dan vandaag.