VEP niet opgewassen tegen Siveo

Na een vrij weekend kwam Siveo op bezoek voor wederom een streekderby. Met een onderling verschil van 1 punt op de ranglijst zou het een spannende wedstrijd kunnen worden.

Siveo nam echter direct het initiatief en VEP speelde mat. Al snel kwam VEP goed weg toen een bal op de paal terecht kwam. Even later kwamen de gasten toch verdiend op voorsprong. Uitgerekend oud-VEP speler Mike van der Steen haalde de trekker over. De rest van de eerste helft was ook voor Siveo, al kreeg VEP wel onverwachts een enorme kans op de gelijkmaker. De bijna niet te missen kopbal ging echter over.

In de tweede helft leek VEP wakker en werd er beter gevoetbald. Veel kansen leverde het niet op, maar na een uur spelen had VEP de 1-1 uit een corner moeten scoren. Siveo wachtte geduldig af en kreeg na 70 minuten waar ze op hadden gewacht. Een bal die op de paal belandde, werd in de rebound afgewerkt. Met de 0-2 op het scorebord, was het gespeeld. VEP kon niet meer en Siveo hoefde niet meer als hadden ze de voorsprong makkelijk verder uit kunnen breiden. Laatste wapenfeit was te tweede gele kaart van Mitchell Nap die mocht vertrekken.

De eerste thuisnederlaag op zaterdag is een feit. Volgende week kans op herstel in de uitwedstrijd tegen Moordrecht.