VEP onderuit met 0-1

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Het was voor trainer Ruud van Proosdij, die voor de laatste keer bij VEP op de bank zat en volgend seizoen zaterdag 2e klasser Loosdrecht traint, weer puzzelen geblazen met de opstelling. Naast de aanvallers Ian Zevenhoven en Martijn Jansen ontbrak zondag ook laatste man Tim Gras door een schorsing en dat kwam de opbouw van achteruit bij VEP zeker niet ten goede. VEP startte nu met de verdedigers Luuk Janmaat en Joran Vergeer in de spits en hoewel beiden hard werkten kon VEP net als vorige week in Alphen nauwelijks gevaarlijk worden.

Alphen had gedurende het hele duel een overwicht maar op het harde veld en met de straffe wind kwamen de gasten ook niet echt aan goed voetbal toe. In de eerste helft bleef VEP overeind al had het vlak voor de pauze geluk dat Alphen na drie pogingen de bal niet in het VEP-doel kon krijgen, 0-0 bij rust derhalve.

Ook vlak na rust kreeg Alphen een prima kans maar wist het van dichtbij niet te scoren. VEP werkte hard en voetbalde naar vermogen maar meer dan een paar halve kansen leverde dat in de tweede helft niet op. Toen iedereen wel vrede leek te hebben met een 0-0 gelijkspel sloeg Alphen vlak voor tijd toch nog toe toen Clarence Voorn namens de gasten slordig balverlies van VEP afstrafte; 0-1. Vlak daarne floot de goed leidende scheidsrechter Kerkhof voor de laatste maal en was het nacompetitie-avontuur voor VEP ten einde.

Volgend seizoen keren wat oud-spelers terug bij VEP en met wat nieuwe aanwas van buitenaf kan de club misschien weer een rol van betekenis gaan spelen in de 3e klasse, toch weer iets om naar uit te kjken !