VEP onderuit tegen Zeist

Afgelopen zondag was Zeist te gast voor de eerste thuiswedstrijd van VEP. In competitieverband stonden beide teams nog nooit tegenover elkaar.

In de eerste helft was het Zeist die beter waren in het spel. In de eerste 20 minuten speelde zij slimmer en feller en kreeg VEP geen grip op de tegenstandster. De eerste kans die kwam was voor VEP, maar Lars v.d Sluis schoot over. Net op het moment dat VEP beter in het spel leek te komen, sloegen de bezoekers toe. Een schot leek af te zwaaien, maar werd alsnog afgewerkt door de Zeist, waarmee zij op een 0-1 voorsprong kwamen te staan. Tot aan de rust had Zeist daarna het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden.

Aan het begin van de tweede had Lars v.d. Sluis de 1-1 erin kunnen koppen, maar de bal belandde bovenop de lat. De wedstrijd sleepte zich vervolgens voort en het spel werd er niet beter op. Beide teams moesten de laatste fase van de wedstrijd met 10 man verder. Een van de spelers werd hard onderuit gehaald en reageerde heftig, waarna beide spelers het veld moesten verlaten. Daarna werd het er allemaal niet vriendelijker op. Zeist hield zich, ondanks de voorsprong, vooral bezig met het klagen over elke beslissing en VEP liet zich uit de tent lokken. Net voor het eind van de wedstrijd wist Zeist nog een keer te scoren.En zo ging de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verloren.

Trainer Reinier van der Leij was realistisch: “Wij hebben hard gewerkt, maar Zeist speelde het slimmer en met meer agressie.”

Volgende week gaat VEP op bezoek bij koploper vv De Dreef.