VEP start wedstrijd uitstekend, maar laat het daarna liggen

Afgelopen zondag kwam Domstad Majella op bezoek bij VEP in Woerden. De Utrechtenaren hadden dit seizoen nog niet gewonnen en VEP was bezig aan een uitstekende reeks.
Vanaf de start zette VEP druk en al snel had dat succes. Ryan v.d. Aar scoorde in de derde minuut uit een vrije trap. Domstad Majella was onder de indruk en kwam niet in het spel. VEP domineerde, totdat de gasten onverwachts de gelijkmaker erin frommelde. VEP was zijn overwicht nu kwijt. De beste kans was wel voor VEP, maar Ryan v.d. Aar schoot vrij voor de goal recht op de goed opgestelde keeper. In het vervolg kwam Domstad steeds beter in het spel. Na 25 minuten werkte de VEP keeper de bal niet goed weg en dat werd keihard afgestraft 1-2. In de minuten die volgden ging verdedigend alles mis bij VEP. Zo liepen de gasten nog voor de rust uit naar een 1-4 voorsprong.
De tweede helft leek Domstad Majella wat gas terug te nemen en VEP kreeg wat meer ruimte. Echte kansen werden echter niet gecreëerd. Met nog een kwartier te spelen kwam VEP met 10 man te staan toen Ryan v.d. Aar geblesseerd uitviel, terwijl er al drie keer gewisseld was. Met 10 man deed VEP nog wel iets terug. Tom Zwartenbol zette goed door over links en kwam tot een goede voorzet op Lars van der Sluis, die knap inkopte. Zo eindigde deze wedstrijd in een teleurstellende 2-4 nederlaag.
Trainer Reiner van der Lei vond dat zijn team in de beginfase goed in de wedstrijd zat en dat deze in 10 minuten tijd werd weggegeven. Daar kwam zijn ploeg mentaal niet meer bovenop. VEP zakt door deze nederlaag terug naar de middenmoot en lijkt de aansluiting met de koploper voorlopig kwijt te zijn. Volgende week wordt er niet gevoetbald.