VEP zegeviert in Zegveld

Op 2 maart stond de inhaalderby tegen Siveo op het programma. Het werd in veel opzichten de middag van de keepers.

Al in de 6e minuut kon VEP keeper Christiaan Versteegt een lastige terugspeelbal niet goed verwerken, waardoor de thuisclub al snel op voorsprong kwam. VEP leek niet bij machte om te reageren op deze snelle achterstand. Af en toe brak het uit, maar het was daarbij veel te slordig en te gehaast. Siveo had het betere van het spel, maar werd niet echt gevaarlijk. Op slag van rust kreeg VEP onverwachts een kadootje: een corner werd totaal verkeerd ingeschat en verdween zo in het doel. Zo was het toch 1-1 met de rust.

De tweede helft was een stuk leuker om naar te kijken. Beide ploegen speelden op de aanval en het leidde tot vele kansen. Het was te danken aan de beide uitstekend keepende doelmannen dat het 1-1 bleef. In de 81e minuut kwam VEP goed weg toen oud-VEP speler Mike van der Steen op de kruising schoot. Net toen beide ploegen zich tevreden leken te stellen met een gelijkspel, counterde VEP naar de 1-2. Een snelle razendsnelle uitbraak werd door Ferry Kooijman schitterend over de uit zijn doel gekomen Siveo keeper heengeschoten. Net voor tijd leek Siveo toch de gelijkmaker te scoren, maar deze werd tot opluchting van alle VEP-ers wegens buitenspel afgekeurd.

VEP kreeg met deze overwinning misschien iets meer dan waar het recht op had, maar daar zal niemand uit Woerden om malen. VEP doet goede zaken in de stand vanwege het verlies van WDS en het gelijkspel van Woerden.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Rohda ’76.