VEP en Moordrecht scoren niet

In Moordrecht behaalde VEP een 0-0 gelijkspel tegen de gelijknamige vereniging. Een remise waarmee beide clubs na afloop wel konden leven. VEP kreeg gedurende de wedstrijd de beste kansen maar Moordrecht miste tien minuten voor tijd een strafschop. Door dit gelijke spel zakte VEP wel weer een plaatsje van de twaalde naar de dertiende plaats waarmee het nog steeds in de gevarenzone bivakkeert. De verschillen onderin zijn echter klein want tussen nummer acht SVVSMC en nummer twaalf VEP zitten slechts drie punten.

Beide ploegen moesten zondag in de beginfase wennen aan de harde wind die dwars over het veld stond. VEP paste zich als eerste aan en creëerde rond de tiende munuut enkele prima kansen. Eerste schoot Martijn Jansen van dichtbij tegen Moordrecht doelman Binken aan, even later werd dezelfde Jansen binnen het zestienmeter gebied gevloerd maar liet scheidsrechter Schellingerhout doorspelen en in dezelfde munuut mocht Erwin Vergeer alleen op de Moordrecht doelman doorgaan maar schoot hij de bal in het zijnet. Na deze sterke fase van VEP ging het duel meer gelijk op wat leidde tot wat kansjes aan beide zijden. De beste mogelijkheid was tien minuten voor de rust echter toch weer voor VEP toen spits Ian Zevenhoven zich goed vrijspeelde maar zijn harde inzet tegen de lat belandde.

Ook direct na de pauze kreeg Zevenhoven een goede mogelijkheid maar zijn inzet werd door Moordrecht-doelman Binken over de lat gewerkt. Daarna nam Moordrecht wat meer het initiatief wat leidde tot een paar gevaarlijke vrije trappen op de rand van het zestien-meter gebied. Uit een van deze vrije trappen leek de bal via de goed keepende VEP-doelman Remco Bos over de lijn te rollen maar met een katachtige reactie pakte Bos de bal nog net voor de lijn. Aan de andere kant werd spits Ian Zevenhoven duidelijk binnen het strafschopgebied vastgehouden door een Moordrecht verdediger maar legde scheidsrechter Schellingerhout tot verbazing van de VEP-aanhang de bal buiten het strafschopgebied. Tien minuten voor tijd leek het toch nog mis te gaan voor VEP toen Berend Rietveld in het strafschopgebied de bal tegen zijn hand kreeg en de scheidsrechter gedecideerd naar de witte stip wees. Moordrechter Jan de Joode zette zich achter de bal maar met een prima reactie keerde doelman Remco Bos zijn inzet. De laatse fase van de wedstrijd leverde nog wat druk van de thuisclub op maar het duel eindigde zoals het begonnen was; 0-0.

Aanstaande zondag 13 februari ontvangt VEP op Sportpark Cromwijck de ongeslagen koploper UNIO uit Oudewater dat aan een uitstekend seizoen bezig is. Van de 14 gespeelde wedstrijden wonnen de ‘geelbuiken’ er 12 en speelde het 2 maal gelijk. VEP kent de kracht van UNIO want eerder dit seizoen in Oudewater leed VEP een ontluisterende 6-0 nederlaag.