Verlies en rode kaart in topper

De uitwedstrijd bij v.v. Sliedrecht is voor Sportlust ’46 in een 3-1 nederlaag geëindigd. Daarnaast was er nog een rode kaart voor Rory van Gulik en moest Mike Verhagen na een lelijke val op zijn hoofd het veld verlaten. Desondanks staat de ploeg nog altijd bovenaan met twee punten voorsprong op v.v. Sliedrecht.
Beide teams kenden een slechte eerste helft. Er gebeurde amper iets noemenswaardigs. Michael de Leeuw moest één keer in actie komen. Ook zijn collega aan de andere kant van het veld hoefde de handen maar een enkele keer uit de mouwen te steken. Beide teams worden gezien als titelkandidaten in de eerste klasse C, maar daar was op het zonovergoten Sportpark De Lockhorst weinig van te zien. v.v. Sliedrecht probeerde met lange ballen de Woerdense verdediging onder druk te zetten, maar deze gaf de gehele eerste helft niets weg.
Na rust kwam de thuisclub al snel op voorsprong. In de vierde minuut lag de bal achter doelman Michael de Leeuw. Vanaf dat moment werden de vooraf gemaakte afspraken bij Sportlust ’46 niet meer nagekomen en kwam het elftal van Patrick Loenen ook niet meer aan voetballen toe. Dit resulteerde tien minuten later in de 2-0. Toen Rory van Gulik met zijn, enigszins dubieuze, tweede gele kaart met rood van het veld werd gestuurd stelde v.v. Sliedrecht, dankzij een goed genomen vrije trap, de overwinning veilig.
Na de 3-0 en met tien man kreeg Sportlust ’46 meer grip op het spel en was het diverse malen gevaarlijk. Dit resulteerde in een treffer van de goed invallende Deen van Embricqs. In de resterende minuten was Sportlust ’46 meerdere malen dreigend maar tot scoren kwam het niet. Geconcludeerd mag worden dat het voltallige elftal niet het gebruikelijke niveau haalde. Even kampioen worden en promoveren is dus niet vanzelfsprekend.
De grote vraag aanstaande zaterdag is of de Woerdenaren zich kunnen herstellen en wie de tweede periodetitel pakt in de 1e klasse C. De beste papieren hebben de rood-witten, maar ook aankomende tegenstander LRC maakt nog aanspraak op deze titel. Bij winst of een gelijkspel is de 2e periode voor de rood-witten. Wederom dus een topper op Sportpark Cromwijck.
Foto en video: Sportlust TV