Verlies voor tweede elftal SC Woerden

[gallerij]

Foto’s Alex de Kuijper

Op eigen veld was de start van Woerden perfect. Al binnen 1 minuut was het Jorn van de Ven die namens Woerden al de 1-0 scoorde. In het verdere verloop van de eerste helft bleek de eerstklasser toch de betere ploeg en was het met name aan keeper Jacco Baelde te danken dat Woerden slechts 1 tegengoal kreeg. Dit doelpunt viel een kwartier voor rust.

Na de rust slaagde Woerden er niet in om druk te zetten op de achterhoede van Foreholte. Toch was het Jorn van de Ven die na een 60 minuten dé kans kreeg om Woerden weer op voorsprong te zetten en er weer een wedstrijd van maakte. Alleen voor de keeper duurde het echter te lang voordat hij een gericht schot kon afleveren. Direkt daarop kon Foreholte de wedstrijd beslissen maar was deze kans was ook niet aan hun besteed. Vlak daarna kreeg verdediger Niels Peeters een rode kaart en was de strijd beslist.

In de slotfase verloor Foreholte door onbegrijpelijke redenen het hoofd en liep het nog 2 domme rode kaarten op. Doordat de wedstrijd al beslist was had Woerden echter niet meer de kracht om nog de benodigde 3 goals te maken om zodoende in ieder geval een strafschoppenserie te behalen.

Door het verlies is Woerden ook volgend seizoen aktief in de 2e klasse. Foreholte gaat tegen Zwervers nog proberen het 1e klasserschap te behouden.