Vervanging verkeerslichten kruispunt Boerendijk-Hoge Rijndijk

Vervanging verkeerslichten kruispunt Boerendijk-Hoge Rijndijk

In opdracht van de gemeente Woerden vervangt Vialis van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei de verkeersregelinstallatie op het kruispunt van de Boerendijk-Hoge Rijndijk. Dit is noodzakelijk vanwege het einde van de levensduur van de huidige installatie. De vervanging biedt ook de gelegenheid om de doorstroming te verbeteren, doordat de nieuwe installatie reageert op het actuele verkeersaanbod. Door de werkzaamheden is wel verkeershinder te verwachten op dit drukke kruispunt.

De werkzaamheden zijn in de vakantie gepland, zodat er zo min mogelijk hinder is voor het verkeer. Toch is enige overlast onvermijdelijk. Er zullen bijvoorbeeld sleuven gegraven worden om kabels te kunnen vervangen. Daarnaast worden met behulp van een kraan de hoge lantaarns vervangen. De verkeerslichten zijn die week buiten werking, daarom zullen overdag verkeersregelaars worden ingezet. Voor sommige werkzaamheden is het nodig om een weghelft af te zetten, dit zal extra hinder opleveren. Overigens blijft er altijd doorgang mogelijk op het kruispunt en door de inzet van
verkeersregelaars gebeurt dit veilig.

De BouwApp

Wie op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het project, kan ‘de Bouwapp’ van Vialis op zijn smartphone of tablet zetten. Dit werkt als volgt:
1. Download de BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows)
2. Ga naar ‘zoek project’
3. Zoek op ‘Vervanging kruispunt Boerendijk / Hoge Rijndijk’
4. Selecteer project
5. Klik op ‘Toevoegen aan favorieten’.

Bij elk nieuw bericht over de werkzaamheden in de BouwApp, krijgen de volgers direct een melding op hun smartphone of tablet. Ook is het mogelijk om via deze app vragen of klachten door te geven.

Overige maatregelen

De vervanging van de verkeerslichten maakt deel uit van het project Doorstroming Woerden-West. Begin 2020 volgen meer maatregelen om de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de Boerendijk te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn de aanleg van vrijliggende  fietspaden, het aanpassen van diverse kruisingen en groot onderhoud aan de Kwakelbrug. Ook de oversteek bij de Willem van Oranjeschool zal veiliger worden gemaakt. Het groen en het achterstallig onderhoud van de openbare ruimte worden in de aanpak meegenomen.

Foto: Google Streetview