Vrijwilligers Wereldwinkel ontvangen Gemeentelijke onderscheiding

Vrijwilligers Wereldwinkel ontvangen Gemeentelijke onderscheiding

Mevrouw Ultee en Mevrouw van Buren hebben afgelopen zaterdag tijdens de viering van het 40 jarig jubileum van de Wereldwinkel beide een gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Beide dames zijn als vanaf 1995 vrijwilliger bij de Wereldwinkel.

De wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit ontwikkelingslanden. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. De producenten kunnen door de verkoop van deze producten een beter bestaan opbouwen. De producten worden niet alleen vanuit de winkel verkocht. De dames verkopen ook fairtrade koffie en thee aan verschillende scholen en bedrijven in de gemeente Woerden. Dit wordt indien nodig ook
geleverd aan de scholen en bedrijven op locatie door o.a. mevrouw Ultee en van Buren.

Mevrouw Ultee

Vanaf 1996 tot heden is mw. Ultee ook vrijwilliger in Hospice de Mantelmeeuw. Zij heeft een aantal jaar dienst gehad in het Hospice zelf, maar staat nu terminale mensen in de thuissituatie bij, vaak verblijven deze mensen in Careyn Weddesteyn. Dit doet zij om het werk van de mantelzorgers te verlichten. Mw. Ultee heeft ook 15 jaar als vrijwilliger gewerkt in verpleeghuis Careyn Weddesteyn. Zij ondersteunde daar de verpleging door extra aandacht aan de bewoners te schenken. Zij ging met de bewoners wandelen, bracht koffie, hielp hen met huishoudelijke taken.
Mevrouw Ultee wordt omschreven als een sociaal, bewogen, oplettend en heel kritische dame.

Mevrouw van Buren

Van 1991 t/m 2007 was mevrouw Van Buren coördinator milieuwerkgroep IVN Woerden, organiseerde voorlichtingsavonden, zij was ook betrokken bij de werkgroep Natuur- en Milieueducatie en organiseerde tentoonstellingen en doe-middagen voor kinderen in de Brediusschuur.

Foto’s: Alex de Kuijper