VVD maakt zich zorgen om zorginstelling Careyn

De Woerdense partij VVD maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij de zorginstelling Careyn. De zorginstelling stond in 2016 op de zwarte lijst van verpleegtehuizen, en in het jaarverslag is te lezen dat het slecht gaat met de financiën. Careyn levert in Woerden zorg in het Weddensteyn en in Kamerik in het Waterschapshuis.

Begin juni 2017 is het jaarverslag van Careyn 2016 gepubliceerd en daarin valt te lezen dat het financieel niet goed gaat met de zorginstelling.

“Uit het verslag bleek dat er een tekort was over 2016 van 4,5 miljoen. Het jaar ervoor was er ook al een tekort van 3,2 miljoen. Ook de vooruitzichten voor 2017 zien er niet goed uit. Ook staat Careyn op de zwarte lijst van verpleeghuizen. De zorg gaat dus niet de goede kant op en daar maken wij ons zorgen om”, aldus Reem Bakker.

Ook valt er in het jaarverslag te lezen dat de tekorten kunnen leiden tot een faillissement van de zorginstelling.

De VVD maakt zich grote zorgen om de tekorten van Careyn en stelt vanavond daarover een aantal vragen tijdens de raadsvergadering aan wethouder Koster.

“We vragen vanavond de wethouder wat ze eraan kan en wil doen om te voorkomen dat er naast het Hofpoort, de SEH en de HAP niet nog een belangrijke zorginstelling in Woerden verdwijnt.”