VVD Woerden wil overlast in Tournoysveld snel terugdringen

VVD Woerden wil overlast in Tournoysveld snel terugdringen

Overlast voor inwoners, beledigende teksten, een ingegooide ruit. De Woerdense VVD vraagt zich af wat er nog meer moet gebeuren voordat het college ingrijpt bij winkelcentrum Tournoysveld. “Nu zit een ondernemer met mogelijk 1500 euro schade, welke bijna niet op de dader is te verhalen”, aldus raadslid Simone Onrust. 

Aanhoudende overlast

In juni heeft de partij raadsvragen gesteld over de aanhoudende overlast van een groep jongeren rondom het winkelcentrum Tournoysveld.

“In de beantwoording heeft de burgemeester toen aangegeven dat het college bereid is om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de overlast terug te dringen. De focus lag toen op preventieve maatregelen. De burgemeester heeft in juni echter toegezegd dat andere maatregelen, zoals cameratoezicht, ingezet zullen worden als het effect van de preventieve maatregelen onvoldoende is”, aldus Simone Onrust. 

De VVD wil weten wanneer dat punt volgens het college is bereikt.

“Wat moet er nog gebeuren voordat er een camera wordt opgehangen?” vraagt raadslid Simone Onrust zich af.

Cameratoezicht

In mei is door de gemeenteraad vastgesteld dat flexibel cameratoezicht ingezet kan worden als er bijvoorbeeld sprake is van vandalisme of het bestrijden van criminaliteit. In de Hazelaarstraat hebben camera’s bijgedragen aan het verminderen van de overlast in de straat. De VVD wil dat de overlast in Tournoysveld zo snel mogelijk wordt  teruggedrongen, zodat inwoners en ondernemers zich weer veilig voelen in hun eigen wijk.

“Camera’s kunnen het gevoel van veiligheid vergroten en kunnen bewijs leveren als er sprake is van strafbare feiten,” zegt Onrust.

De partij is benieuwd wanneer de maat voor het college vol is. Daarom heeft de partij hierover vragen gesteld aan het college.

Foto: Google Maps