Wasserijplein Defensie-eiland feestelijk geopend.

Wasserijplein Defensie-eiland feestelijk geopend.

Op woensdag 28 juni 2017 is het startsein gegeven voor de bouw van deelplan Midden op Defensie- eiland te Woerden. Bijna twee jaar later zijn de bouwwerkzaamheden van dit deelplan gereed en is het voor De Wasserij CV (samenwerkingsverband van Blauwhoed en VORM Ontwikkeling) tijd om de oplevering van Midden, het bijbehorende horecaplein en ondergrondse (deels) openbare parkeergarage feestelijk te vieren.

Plandeel Midden vormt als unieke blikvanger de hoofdentree van Defensie-eiland. Een imposant gebouw met kade- en kasteelwoningen, appartementen en penthouses. De woningen worden omringd door bijzondere openbare plekken, zoals het Wasserijplein met de oude (inmiddels getransformeerde) wasserij en de zo kenmerkende schoorsteen van 27 meter hoog. Voor bezoekers en bewoners is hier ook een parkeergarage gerealiseerd, die deels openbaar is. Een groene kade siert de Singel en aan de voet van de fietsbrug ligt een groen stadspark. Voorafgaand aan de bouw van dit plandeel is nog een ware ontdekking gedaan. Bij de ontgraving van de bouwput is er een dieselgenerator uit een bunker tevoorschijn gekomen. Deze is geheel gerestaureerd, op een dieplader gezet en wordt op verschillende momenten zelfs in gebruik gesteld door een groep vrijwilligers.

Nu deelplan Midden is opgeleverd, de (deels) openbare parkeergarage in werking is en fijnproevers een heerlijke hapje kunnen eten in het gerestaureerde Wasserij gebouw was het vandaag tijd om het
Wasserijplein feestelijk te openen.

Foto´s Alex de Kuijper