Autobranden uitgebreid onderzocht

Autobranden uitgebreid onderzocht

Na twee branden op de Rembrandtlaan, een op de Kretakade en een op de Paulus Potterstraat was het woensdagavond weer raak aan de Woerdense IJsseloord.
Afgelopen nacht ging een bedrijfsbus in vlammen op. De personenwagen die naast het busje geparkeerd stond werd ook verwoest door de brand. De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart. Ook worden getuigen opgeroepen om zich te melden.

De vlammen slaan uit de voorkant van de auto. De plek waar de brand is begonnen.

Dat er problemen zijn in Woerden moge duidelijk zijn en dat de situatie de volledige aandacht van de politie heeft ook. Zo wordt elke brand opgevolgd door een uitgebreid forensisch onderzoek. Dit is iets wat normaliter niet bij elke autobrand gebeurt. Eerder stelde burgemeester Molkenboer dat hij zorgen heeft over de branden, maar dat er volledige aandacht voor het probleem is.

“We zijn met alle betrokken partijen bezig. De politie doet onderzoek. Alle veiligheidspartners van de gemeente zijn actief om te kijken of zij informatie hebben of krijgen om door te geven aan de politie”,  aldus de burgemeester  Molkenboer enkele weken geleden.

Met het blote oog is al te zien dat de meeste branden bij de banden en motorkap ontstaan. Zo ook bij de brand van afgelopen nacht. Dit zou mogelijk duiden op één daders- groep. De politie heeft hier tot nu toch nog niets over kunnen vaststellen. Bij een eerdere brand op de Rembrandtlaan hebben getuigen een man zien wegrennen en op de Kretakade werden jongens op een scooter en een man in een auto gespot. Volgens de politie is zijn er geen concrete aanwijzingen om de brand van afgelopen nacht aan de eerdere branden te linken.

Tijdens een raadsvergadering in juni gaf Molkenboer al aan dat veel capaciteit ingezet is en meer ingezet gaat worden. Daarmee refereerde de burgemeester ook aan Burgernet en Whatsapp groepen.

“In 2018 waren er 6 incidenten met branden bij voertuigen. Daarbij zijn 8 auto’s uitgebrand. Bij 4 incidenten loopt een onderzoek en is er sprake van brandstichting. In 2017 waren er 3 incidenten en gaat het om in totaal 7 auto’s. Qua cijfers geen afwijking, maar qua gebeurtenissen wel. Ik wil voorzichtig zijn met het trekken van conclusies tussen de branden. We moeten kijken of zaken bewezen kunnen worden. Dit is aan de politie”, aldus burgemeester Molkenboer

Foto: 112 Media Utrecht en Woerden.TV