Wielertocht ter nagedachtenis aan Woerdense wielrenner

Wielertocht ter nagedachtenis aan Woerdense wielrenner

Een grote groep wielrenners komt op zondag 27 mei in actie tijdens de wielertocht ‘Jacco Versluis Classic’, georganiseerd door de Stichting Jacco Versluis Classic. Deze stichting is begin dit jaar opgericht door vrienden van de Woerdense Jacco Versluis die in 2016 tijdens een wielertocht aan een acute hartstilstand is overleden. Met de tocht wordt de Hartstichting gesteund.

Woerdense wielrenner

“Onze kopman heeft onverwacht het peloton verlaten”. Zo kopte de tekst van één van de rouwadvertenties naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Woerdenaar en fervent fietser, Jacco Versluis. Hij overleed op 41 jarige leeftijd in mei 2016 tijdens een wielertocht met vrienden op de Utrechtse Heuvelrug aan een acute hartstilstand.

“Vorig jaar hebben een aantal vrienden ter nagedachtenis aan Jacco een fietstocht georganiseerd voor familie en vrienden. Vanwege het grote succes is het idee geboren om dit een jaarlijkse tocht te maken genaamd de Jacco Versluis Classic.”, aldus de stichting. 

Stichting 

Begin 2018 werd de Stichting Jacco Versluis Classic opgericht.

“We zijn na de oprichting een samenwerking aangegaan met de Hartstichting. Iedere wielrenner die meerijdt kan zich laten sponsoren door familie, werkgever en vrienden. Het geld komt ten goede aan de Hartstichting.”

Wielertocht 

Tijdens de wielertocht worden twee routes gereden door zo’n 100 wielrenners. Deelnemers kunnen kiezen voor een route van 75 of 100 km. De routes vertrekken op het Kerkplein in Woerden, en vanaf daar rijden de wielrenners langs de Lek en door de mooiste natuurgebieden van het Groene Hart.

Tijdens ritten zijn er voor liefhebbers tijdritpunten te verdienen. Hiermee doet men mee aan het eindklassement en maakt men kans op de Jacco Versluis Classic bokaal.