Woerden 1 speelt tegen WDS opnieuw gelijk

Woerden 1 speelt tegen WDS opnieuw gelijk

Woerden en WDS hebben zaterdag opnieuw de punten gedeeld in hun onderlinge duel. Maar de manier waarop dat gebeurde was geen kopie van een week eerder. De uitslag wel.

Wie deze en vorige week niet bij de wedstrijden van Woerden 1 tegen naaste concurrent WDS aanwezig is geweest en alleen de uitslagen heeft gezien, kan concluderen dat sprake was van twee identieke wedstrijden. Maar dat is je reinste scorebordjournalistiek en incorrect.

Woerden begon vandaag voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen Waarder Driebruggen Samen. Dat resulteerde in het beste van het spel en druk op de helft van de tegenstander, de eerste tien minuten van het duel. Maar dat veldoverwicht leverde geen doelpunt op. In het restant van de eerste helft ontstonden aan beide zijden kansen uit dode spelsituaties, die niet uitmondden in doelpunten. Gaandeweg ontspon zich een wedstrijd die deed denken aan vorige week, waarin de twee ploegen wel probeerden tot voetbal en combinaties te komen maar elkaar vooral in de tang hielden en niet wilden verliezen.

In de tweede helft gooide Woerden vandaag langzaam maar zeker de schroom van zich af. Dat leverde ook uitgespeelde kansen in het zestienmetergebied op. Maar tot twee keer toe eindigde de bal net niet tussen de palen en eenmaal gebeurde dat wel maar werd afgevlagd, voor al dan niet terecht buitenspel. WDS stelde daar twee serieuze mogelijkheden tegenover in het tweede bedrijf, terwijl Woerden de druk steeds verder op wist te voeren.
Doelpunten leverde het treffen tussen de twee hoogvliegers in deze competitie echter niet op. Duur puntenverlies derhalve voor beide ploegen, waar met name Woerden zichtbaar van baalde. Volgende week wacht de aanstaand kampioen Gouda in een thuiswedstrijd, gevolgd door de derby tegen VEP. Als Woerden een serieuze kans wil maken op de nacompetitie, moeten uit die twee duels minstens vier punten gehaald worden.

De opstelling was:
Ramon Hoveling, Twan Willemse (Hamza Hajji), Aimé van de Bovenkmap, Kees Jansen, Miguel Cubero van Coevorden, Victor Schultz, Koen Jansen (Nado Gangemi), Jordy Angenent (Menno Chavanu), Jacinto Papilaja, Jeffrey Buijt, Patrick van Zwienen.

Foto´s Alex de Kuijper