Woerden 1 verliest de derby tegen Siveo

Tijdens een zonovergoten zaterdag heeft Woerden 1 in de derby tegen Siveo niet kunnen brengen waar op was gehoopt. De mannen verloren de thuiswedstrijd voorafgaande aan de feestelijkheden rond Oud Woerden – Oude VEP terecht met 1-3.

De wedstrijd begon nog wel hoopvol voor de blauwwitten, met een overwicht op het veld en na ruim twintig minuten de goal van topscorer Jeffrey Buijt. Ondanks het gemis van de geschorste Patrick van Zwienen en de geblesseerden Nado Gangemi, Koen Jansen en Miguel Cubero van Coevorden leek het vervolgens zaak om de wedstrijd te blijven controleren en de score uit te bouwen. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Woerden raakte de grip op de wedstrijd kwijt en kreeg op het keiharde en hobbelige hoofdveld twee treffers te verwerken uit twee kansen van de gasten uit Zegveld. Een domper, met als gevolg veel chagrijn in de kleedkamer tijdens de rust.

Ook in het tweede bedrijf lukte het Woerden heel moeizaam om grip te krijgen op de tegenstander en kansen af te dwingen. Die kansen kwamen er uiteindelijk wel, zij het mondjesmaat. Maar omdat aanvaller Verlaan het bij Siveo op zijn heupen had, was het opnieuw hij die scoorde en de stand op 1-3 bracht op het moment dat Woerden aandrong richting de 2-2 en daar ook een grote mogelijkheid toe kreeg. De tegentreffer rond de tachtigste minuut bleek de genadeklap voor Woerden, dat in het vervolg van de wedstrijd niet meer gevaarlijk werd voor de goal van de gasten.
Door de uitslag maakt Woerden een pas op de plaats in de strijd om de nacompetitieplekken en een hoge positie op de ranglijst. Komende twee weken is het elftal vrij van competitieverplichtingen, waarna nog de uitwedstrijden tegen Rohda (thuis 6-0) en Rijnstreek (thuis 4-0) wachten en de uitwedstrijd tegen SPV (uit 1-4).

Het tweede elftal was zaterdag vrij en speelt op 11 mei ook pas weer: uit tegen Bodegraven.