Woerden 1 wint derby in extremis

Alweer een derby voor de mannen van Woerden 1 vandaag. Dit keer stond de thuiswedstrijd tegen VV Linschoten op het programma, nadat de uitwedstrijd eerder dit seizoen een 1-7 overwinning opleverde. Dat het vandaag niet zo eenvoudig zou gaan wist Woerden op voorhand. Niet alleen telde het elftal nogal wat afwezigen door blessures, schorsingen en wintersport, ook was Linschoten dit keer wel compleet en bovendien de kersverse winnaar van de tweede periode.

Onder onstuimige omstandigheden begon Woerden goed aan de wedstrijd. Al binnen tien seconden wees de scheidsrechter beslist naar de stip, na een overtreding op de van langdurig blessureleed teruggekeerde Anass Bouharab.

Kees Jansen greep de kansen op een bliksemstart niet aan, want hij zag zijn strafschop gekeerd door de keeper van Linschoten. Het betekende het begin van een sterke start van Woerden, die na elf minuten resulteerde in een voorsprong voor de thuisploeg, toen Kevin Onderwater Gomez kon scoren op aangeven van aanvoerder Aimé van de Bovenkamp.
Woerden behield daarna het overwicht maar zag door de harde wind en regen de scheidsrechter gedwongen affluiten na 21 minuten voetbal. Na een pauze van ongeveer een kwartier kon op de zware grasmat onder winderige en natte omstandigheden de wedstrijd worden voortgezet. Het overwicht van Woerden verdween na de onvoorziene pauze maar ook Linschoten kwam niet tot kansen voor de rust. Dat was na de rust anders: Linschoten probeerde de 1-1 te forceren maar kwam nauwelijks voor het doel van Ramon Hoveling uit. Terwijl Woerden tot zeker drie goede kansen kwam waaruit gescoord had kunnen en misschien wel moeten worden. Omdat Woerden het vizier voorin niet op scherp bleek te hebben, kwam een oude voetbalwet weer om de hoek kijken. Linschoten profiteerde en scoorde uit een afvallende bal een minuut of tien voor tijd alsnog de gelijkmaker. Een ondanks het weer verhitte slotfase leverde de bezoekers geen kansen meer op maar de thuisploeg wel. Uit een van die kansen ontstond een corner, die Hamza Hajji gedragen door de wind rechtstreeks het doel in werkte. De vreugde-explosie die dat opleverde, werd gevolgd door het laatste fluitsignaal. Woerden is daarmee de derde periode begonnen met een keurige 2-1 overwinning op Linschoten en drie belangrijke punten.

Het tweede won vandaag ook een derby, thuis van stadsgenoot VEP 2 met 2-0. Bron Sc Woerden