Woerden en Oudewater tekenen intentieverklaring internet in buitengebied

Woerden en Oudewater tekenen intentieverklaring internet in buitengebied

Een goede televisieontvangst en een snelle internet verbinding. Dat willen de bewoners in het buitengebied van Woerden en Oudewater. De gemeenten sluiten zich volledig aan bij de wens van de bewoners.

Intentieverklaring

De Provincie Utrecht heeft geld opzij gezet om te helpen bij het mogelijk maken van snel internet in het buitengebied. Gemeenten kunnen hier gebruik van maken. Dan moeten zij wel  de intentieverklaring hebben ondertekend. Daarom ondertekende zowel de gemeente Oudewater als Woerden maandag de intentieverklaring breedbandinternet buitengebied provincie Utrecht. In Woerden ondertekende wethouder Haring de verklaring en in Oudewater Bob Duindam. De intentieverklaring zorgt voor samenwerking tussen de Provincie Utrecht, gebiedscommissie Utrecht-West en de Utrechtse gemeenten.

SNEL INTERNET

Verbetering van het haperende internet in het buitengebied is overigens geen gemeentelijke taak. Maar uit oogpunt van de leefbaarheid van het platteland ziet wethouder Bob Duindam het wel als zijn verantwoordelijkheid om – daar waar mogelijk – te helpen bij het verbeteren van de ontvangst.

“Anno 2017 kan het niet zo zijn dat bewoners en bedrijven verstoken blijven van snel internet. Dat is echt niet meer van deze tijd. Thuiswerken, zorg op afstand, digitale onderwijsontwikkelingen, belastingaangifte en soepele bedrijfsvoering moeten ook in onze buitengebieden mogelijk worden,’’ onderstreept Duindam het belang van de samenwerking met de provincie en private partijen.

Foto’s: Alex de Kuijper