Woerden hijst regenboogvlag

Op veel gemeente- en provinciehuizen wappert donderdag de regenboogvlag, zo ook bij de gemeente Woerden. Het is vandaag internationale Coming Out Dag, oftewel de kom-uit-de-kastdag. Het evenement moet het voor mensen die homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn gemakkelijker maken om voor hun geaardheid uit te komen.

Donderdag ochtend is in Woerden de vlag gehesen door wethouder Becht.

“Waar het om gaat bij het hijsen van de regenboogvlag is dat je voor een samenleving gaat waar iedereen mee kan doen. Voor een gezonde samenleving is het van belang dat ieder mens geaccepteerd wordt, ongeacht geaardheid. Als samenleving moeten we er ons van bewust zijn dat we daarin met elkaar nog stappen te maken hebben”, aldus wethouder Becht.

Coming Out Dag werd voor het eerst in 1988 gehouden in de Verenigde Staten en vindt ieder jaar op 11 oktober plaats. Op die datum werd in 1987 een mars op Washington gehouden voor de rechten van lesbiennes en homo’s.

Ook in de gemeente Oudewater en Montfoort werd de vlag gehesen. In Woerden zijn er deze week tijdens de regenboogweek allerlei activiteiten.

Foto’s: Alex de Kuijper