Woerden naarstig op zoek naar bedrijfsruimte

Woerden naarstig op zoek naar bedrijfsruimte

De gemeente Woerden zoekt met ondernemersverenigingen en de provincie naar een oplossing voor het tekort aan bedrijfsruimte. De schaarste zorgt er zelfs voor dat grote bedrijven uit de stad verhuizen, zoals het distributiecentrum van de Bijenkorf.

“Voor kantoren hebben wij nog wel plek, maar met name voor de maakindustrie hebben wij gewoon bijna geen ruimte meer beschikbaar”, stelt wethouder Hans Haring.

Ondernemerskring Woerden vindt dat er vooral ruimte moet komen voor bedrijven die op de lange termijn gaan uitbreiden.

“Het idee is dat de bedrijven die op de langere termijn een mogelijk tekort aan ruimte zien, verplaatsen naar een nieuw bedrijventerrein. Ze verlaten dan hun huidige locatie, daar kan dan weer iets nieuws komen”, aldus Rolf Verschure.

De gemeente en de ondernemers willen dat de provincie zes hectare extra bedrijfsruimte aanwijst. Ook moeten de bestaande bedrijventerreinen worden opgeknapt en efficiënter worden ingedeeld. De gemeente onderzoekt waar extra bedrijfsruimte kan komen.

“We brengen eerst in kaart waar de behoefte precies is en welke plekken in aanmerking komen. Aan het eind van het jaar willen we dat voorleggen aan de gemeenteraad”, aldus wethouder Haring.

Bron: RTV Utrecht