Woerden populair bij buitenlandse toeristen

Dat Woerden mooi is wisten de Woerdenaren al langer. Nu is de hoofdstad van het Groene Hart ook helemaal ontdekt door buitenlandse toeristen. Vanuit Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Italië, Spanje en nog verder komen ze naar Stadscamping Batenstein om vakantie te vieren.

Landschap als een plaatje

Buitenlanders vinden Woerden prachtig, omdat het landschap er hier uitziet zoals ze het kennen van de plaatjes, met de klompen, de sloten, de weilanden en de koeien.

“En Woerden ligt centraal”, zegt Ineke Hodes, mede-eigenaar van Stadscamping Batenstein. “Daarom komen heel veel buitenlanders hierheen, zeker in het hoogseizoen. Van hieruit ondernemen ze prachtige tochten door het Groene Hart en naar de grote steden.”

“Groen en overal water”

De vakantiegangers wonen soms letterlijk om de hoek. Een meneer komt uit Alphen a/d Rijn, een dame uit Utrecht. “De omgeving is mooi om te fietsen”, zegt de Alphenaar, “Het is zo’n gezellig stadje”, vindt de Utrechtse mevrouw. “Ik kom uit Manchester. Deze camping kreeg goede recensies op internet en de locatie is goed”, zegt een Engelse campinggast.

Twee heren komen uit Barcelona en hebben het prima naar hun zin op Batenstein: “Er staan bijzondere gebouwen in het stadscentrum, de camping is groen en overal zie je water.” Zijn campingbuurman vindt het hier vooral fijn omdat het in Nederland niet zo verzengend heet is: “In Barcelona is het nu zo’n 40 graden. Niet te doen…”