In Woerden wonen bijna 1200 miljonairs

In Woerden wonen bijna 1200 miljonairs

De gemeente Woerden telt bijna 1200 miljonairs. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek dat Van Lanschot Bankiers bij het CBS heeft besteld.

Iedereen met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek) wordt tot de miljonairshuishoudens gerekend. Het gemiddeld vermogen van een miljonair is de laatste jaren ongeveer gelijk gebleven en bedraagt 2,9 miljoen euro.

Miljonairs in Woerden

Van de bijna 52.000 inwoners van Woerden is 2,3 procent miljonair. En dat zijn bijna 1200 inwoners. In Montfoort ligt het aantal miljonairs nog iets hoger daar is 3,7 procent van alle inwoners miljonair. Montfoort heeft bijna 1400 inwoners 443 daarvan zijn er rijk.

In Oudewater wonen nog meer rijkelui daar is 3,7 procent van de inwoners miljonair. Oudewater heeft ongeveer 10.000 inwoners, 375 daarvan zijn rijk.

Minste miljonairs

In onze omgeving wonen aardig wat miljonairs, behalve in Utrecht en Nieuwegein. In Utrecht is 0,7 procent van de inwoners miljonair en in Nieuwegein is dat maar 0,5 procent.

Grote dure huizen

Als we op Funda rondkijken zien we dat er in Woerden en omgeving prachtige en grote huizen te koop staan. Zo staat er in Montfoort zelfs een Hollywoodhuis. “Het is net een resort, maar dan beter. Een ideale locatie voor een permanente vakantie in eigen huis”, aldus de tekst op Funda.

Om het huis te kunnen kopen moet je wel bij het aantal miljonairs horen, want de vraagprijs is maar liefst 4,9 miljoen.

Meer beleggen en minder sparen

Landelijk blijven Laren, Blaricum en Bloemendaal met rond de 10 procent de dichtstbevolkte miljonairsplaatsen van Nederland. Die miljonairs beleggen meer en sparen minder, is een van de conclusies. Onder jonge miljonairs is de trend om te investeren in milieu, energie en onderwijs.

Foto: Pixabay