Woerdenaar gaat voor record met broodje gezond

Zaterdag 3 juni tijdens Graskaasdag, gaat de Woerdense Rob van Hoogdalem voor een Europees record met een broodje gezond van 200 meter lang. Een uniek record én voor het goede doel. Het huidige record staat op 132 meter en dat wil Rob zeker overtreffen.

Met dit record wil de Woerdenaar voor zijn stichting Leven in de polder 1500 euro inzamelen. Met het geld wil hij verlichting aanschaffen voor de buitenkennel van het dierenasiel Reijerscop. Een bijzondere actie, waarmee hij het huidige record van een broodje gezond van 132 meter wil overtreffen. Een grote uitdaging wordt het koken van 1.500 eieren.

“Ik ben altijd op zoek naar ideeën om geld in te zamelen voor het dierenasiel. Ik gaf aan dat het in de Rijnstraat altijd hetzelfde is met kramen en nooit iets anders. Toen werd er gezegd kom maar met een idee. En toen bedacht ik dit idee. En nu is het uitgelopen tot een groot project”, aldus Rob van Hoogdalem.

1500 eieren

De ondernemers in het Stadshart waren meteen enthousiast en veel van hen helpen mee. De kramen en de vergunning worden geregeld, Bakkerij Brokking bakt die nacht speciaal 370 stokbroden. Er wordt voor sla, komkommer en tomaat gezorgd. En de 1500 eieren worden gekookt bij het Stadshotel Woerden. Er wordt zelfs variatie aangebracht in het broodje gezond.

“Weer een mooi initiatief in Woerden waar alle krachten worden gebundeld en waar iedereen enthousiast aan mee werkt. We wensen Rob, de ondernemers én alle vrijwilligers veel succes op 3 juni!”,aldus beleef Woerden.

Vrijwilligers

Het langste broodje gezond wordt in een halfuur gemaakt door 100 vrijwilligers.

“We kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken die ons willen helpen met het maken van het broodje.”

Wil je op 3 juni rond 11.30 uur meehelpen met het verbreken van het Europees record? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar r.van.hoogdalem@hetnet.nl.