Woerdenaar pakt Europese GT4-titel na dubbelzege op Zandvoort

Woerdenaar pakt Europese GT4-titel na dubbelzege op Zandvoort

De Woerdense autocoureur Rob Severs is de nieuwe titelhouder in de GT4 Central European Cup. De racende BMW-dealer uit Woerden werd zondag na twee bloedstollende finaleraces op Zandvoort gekroond tot Europees GT4-kampioen.

 “We moesten beide heats winnen om de kampioenskansen in eigen hand te houden. Als dat precies lukt, nota bene op mijn thuiscircuit, is dat een droom die uitkomt”, aldus een zeer blije Severs.

Spanning tot het eind

Deel 1 van deze dubbele winstopdracht verliep zaterdag uitstekend. Severs’ teamgenoot Nicolas Schöll startte vanaf poleposition, waarna het jeugdige Oostenrijkse talent en Severs de koppositie vervolgens geen moment hebben afgestaan. Op zondag, tijdens de tweede race op Zandvoort, was het daarentegen spannend tot het allerlaatste moment of ook deze heat tot de broodnodige winst zou leiden. Severs startte vanaf plek 6, terwijl de auto van zijn grote concurrente Marylin Niederhauser vanaf P1 aanving.

“Ik had een goede start, ging van plek 6 naar 3 en kon door constant racen tot goede rondetijden komen. Halverwege de wedstrijd, het moment van de verplichte pitstop met rijderswissel, werd het vanwege een safetycarsituatie echter heel rommelig op de baan. Toen de manche met nog 20 minuten te gaan werd hervat, lagen we ineens op de één-na-laatste positie, met Niederhauser daar een aantal plaatsen voor. Maar na de herstart liet Nicolas zien wat voor een groot talent hij is. Hij ging niet alleen Niederhauser, maar zelfs iedereen, voorbij. Hoe ik die slotfase heb beleefd? Het was zo spannend. Dan lijken minuten uren te duren.”

Supergave kampioen

Severs was in zijn raceloopbaan al tweemaal tweede geworden in een GT4- kampioenschap.

“En dan nu de nummer 1 én Europees kampioen. Dat is een droom die uitkomt. Voorafgaand aan het seizoen, had ik dit titelsucces nooit verwacht. Ik heb vorig jaar niet gereden en stapte dit seizoen in bij een nieuw team. Alles was nieuw en ik moest na een jaar afwezigheid echt weer even inkomen. Maar het team heeft supergoed werk geleverd, net als mijn racende teammaatjes Jörg, Jan en nu Nicolas. Zo kampioen worden is supergaaf. We hebben een heel mooi seizoen gehad, met zowel pech als geluk. Om het zo af te sluiten, is een droom die uitkomt. Ik ben zó blij.”

Foto’s:Chris Schotanus en GT4 Central European Cup