Woerdenaren met één punt terug uit Almere

Na een ruime thuisoverwinning 3 weken geleden stond dit weekend de uitwedstijd tegen De Aalscholver op het programma voor de polomannen van het eerste van ZPC Woerden. Met de intentie om op diezelfde voet verder te gaan schoot Woerden uit de startblokken, wat in de eerste 30 seconden van de wedstrijd 2 zeer goede kansen opleverde. Deze werden echter niet verzilverd en dat bleek de opmaat voor een zware eerste helft. Want waar de mannen van Woerden de scherpte misten in de afronding, sprongen de heren uit Almere een stuk scherper om met de gecreëerde kansen. Dit betekende een 4-0 achterstand halverwege de wedstrijd, waarbij Woerden nog geen moment echt de overhand had.

Na een goede peptalk van interim-coach Harro Selier werd aan het begin van de derde periode de inhaalslag ingezet met een mooie treffer uit een overtal situatie. Iets wat na 4 eerdere gemiste man-meers als een extra bevrijding voelde. Deze stijgende lijn werd vastgehouden met nog 2 prima doelpunten. Een tegendoelpunt in de laatste seconden maakte het gat weer iets groter, maar met een tussenstand van 5-3 was nog steeds alles mogelijk in de laatste periode.

In deze laatste periode regende het uitsluitingen, vooral aan de zijde van de thuisploeg. Dit zorgde voor een spannende finale, waarbij het een toeschouwer van Almere op de tribune t eveel werd. Hij besloot om de scheidsrechter eerst verbaal en vervolgens fysiek te lijf te gaan, wat voor de nodige commotie zorgde en helaas afleidde van de mooie strijd die geleverd werd in het water. Nadat de situatie gekalmeerd was kon het sportieve gevecht weer doorgaan en nadat de stofwolken waren opgetrokken stond er een 6-6 eindstand op het scorebord. Gezien het spelverloop een terechte uitslag met een sterk spelend Almere in de eerste helft en een sterker Woerden in de tweede helft.

Komend weekend staat de volgende uitdaging voor de heren van ZPCW op de planning, dan komen de als tweede gerangschikte heren van Otter-Het Gooi op bezoek.