50.000 voor Alpe d’Huzes door team Bij Petrus

50.000 voor Alpe d’Huzes door team Bij Petrus

De mannen van Team Bij Petrus uit Woerden leverden vandaag een topprestatie bij de Alpe d’HuZes. Sander de Boer, Patrick Berkhuijzen en Martijn Gerits, Denny van den Broek, Erik Douma, Joost Jacobs, Pike Uitenbogaard Denny van Drogenbroek leverde een top prestatie. Uitblinker Ivar van den Berg  kwam om 17.20uur  over de finish na zijn 4e beklimming, Thorgerd van Veldhuizen haalde er drie.

Als beloningen kregen de mannen vanochtend ook nog hun 1 second of fame in het NOS journaal
Als beloningen kregen de mannen vanochtend ook nog hun 1 second of fame in het NOS journaal

 

Trainen

De mannen trainden de afgelopen maanden veel. Gezamenlijk doken de heren de sportschool in en fietsten ze honderden kilometers als voorbereiding door het platte Nederland. Ook de afgelopen dagen waren de voorbereidingen niet mals. De bergen werden bedwongen als opwarming en pasta’s werden gegeten om op kracht te komen. De teamleden van ‘Bij Petrus – Alpe D’HuZes 2016’ hadden zelfs een professionele masseur en pannenkoekenbakker mee.

Pannenkoeken voor de energie

50.000 euro voor Team Bij Petrus

In april maakte het team al bekend een dikke 46.000 euro te hebben opgehaald. Een mooi bedrag wat de afgelopen weken nog verder is verhoogd tot 50.000 euro. De Woerdense mannen fietsen of lopen net als de andere 4.000 deelnemers tegen de Franse berg Alpe d’Huez op om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

46.000 een super tussenstand in April van dit jaar
46.000 een super tussenstand in April van dit jaar

Vanavond om 20.00 uur komen de laatste deelnemers over de finish en wordt een tussenstand van het opgehaalde geldbedrag bekendgemaakt. Vorig jaar leverde het evenement 12,3 miljoen euro op. Het recordjaar was 2012, toen werd er 32 miljoen euro opgehaald. De opbrengst liep in 2014 flink terug, nadat een jaar eerder bekend was geworden dat een van de oprichters ruim 2 ton had gedeclareerd uit het fonds van Alpe d’HuZes via de stichting Inspire2live.