Woerdenaren zamelen massaal producten in voor Voedselbank

Woerdenaren zamelen massaal producten in voor Voedselbank

Tijdens de jaarlijkse kerstactie voor de Woerdense Voedselbank werd dit jaar een recordopbrengst opgehaald met maar liefst 437 dozen vol producten.

De Lionsclub Woerden, ondersteund door Scouting Woerden, maatschappelijke stagiaires en medewerkers van de voedselbank, hebben afgelopen vrijdag en zaterdag een recordopbrengst aan goederen binnengehaald. Verspreid over zes supermarkten in Woerden, Kamerik en Harmelen hebben vrijwilligers het winkelend publiek bij de supermarkten gevraagd een of meer extra producten aan te schaffen en deze te doneren aan de Voedselbank Woerden.

Recordopbrengst

Dit jaar heeft de actie een recordopbrengst van 437 dozen met producten opgeleverd. Al deze producten komen ten goede aan de Voedselbank Woerden en haar klanten. De Voedselbank kan deze producten goed gebruiken om haar klanten voor langere tijd te voorzien van onder andere etenswaren en schoonmaak- en persoonlijke hygiëne artikelen zoals tandpasta en luiers.

Voldoende producten

Volgens Dick van der Snoek van de Voedselbank in Woerden vervult deze actie in een grote behoefte en stelt deze de Voedselbank in staat haar meer dan 80 klanten ongeveer een half jaar van voldoende producten te voorzien.

Goede actie

Erik de Jager, president van Lions Woerden, is blij dat de Lionsclub Woerden deze actie jaarlijks doet en dat deze bij het publiek zo goed aanslaat.

“Door zo de handen uit de mouwen te steken leveren wij een tastbare sociale bijdrage aan de Woerdense gemeenschap. De reacties van de mensen waren vaak hartverwarmend. Met nog meer vrijwilligers is het een volgende keer misschien mogelijk om de omvang van de actie nog verder uit te breiden.”

Volgens Erik zorgt deze actie er ook voor dat de beeldvorming over klanten van de Voedselbank wordt verbeterd.

Foto’s: Lionsclub Woerden