Woerdense basisscholen scoren goed op eindtoets

Woerdense basisscholen scoren goed op eindtoets

Volgens een onderzoek van RTL Nieuws scoren basisscholen op het platteland beter op de groep 8-eindtoets dan scholen in steden. Maar die conclusie gaat voor Woerden niet op. De scholen hier scoren gemiddeld een 7,1.

Gekeken wordt naar de eindtoets 

RTL Nieuws dook in de cijfers van de eindtoets die leerlingen maken in groep 8. De onderzoeksredactie keek naar de afgelopen drie jaar en naar de achtergrond van leerlingen. Na vergelijkend onderzoek kregen de scholen een rapportcijfer. Landelijk kwam dat rapportcijfer op een gemiddelde van een 7 uit. Opvallend was dat scholen in steden of in verstedelijkte gebieden het iets slechter deden dan basisscholen op het platteland. Daarnaast halen islamitische en gereformeerde basisscholen al jaren een iets hogere score dan katholieke, protestantse en/of openbare scholen. Antroposofische scholen doen het ’t minst lekker in Nederland.

Scores in Woerden

Laten we eens even kijken hoe het zit met de hoogste en de laagste scores in de Woerden. Opvallend is dat de conclusies van het RTL Nieuws niet helemaal opgaan voor Woerden. In Woerden doet de Willem Alexanderschool het méér dan bovengemiddeld goed; RTL Nieuws gaf de school een 8,2. Het laagste cijfer dat in Woerden werd gegeven is een 6,1 voor de Fransiscusschool. Alle andere scholen scoorde tussen de 6,1 en 8,2.

Harmelen en Zegveld

In Harmelen haalden de scholen gemiddeld een 6,7. De Notenbalk scoorde het hoogste met een 7,3. Het laagste cijfer ging daar naar De Horizon, een 5,5.

In Zegveld staat maar een basisschool, de Jorai. Deze school scoorde een 7,2.

Oudewater en Montfoort

In Oudewater haalden de scholen gemiddeld een 6,8. De Mariaschool scoorde het hoogste met een 7,6. Openbare basisschool de Schakels scoorde het laagste, een 5,4.

Ook in Montfoort behaalden de scholen gemiddeld een 6,8. Maar daar viel geen onvoldoende. Het hoogste cijfer was daar een 7,2 voor KBS de Heeswijk.

Kijk hier voor de volledige onderzoeksresultaten.