Woerdense brandweerauto wacht voor stoplicht en wordt geflitst

Woerdense brandweerauto wacht voor stoplicht en wordt geflitst

Sjaak Haasnoot van de VRU keek raar op toen hij de bovenstaande foto van een bekeuring voorbij zag komen van een collega. De brandweerauto van Woerden was geflitst, en dat terwijl hij stond te wachten voor het stoplicht. En dat moest Sjaak toch even delen met zijn volgers op Twitter.

Op de bekeuring is te zien dat het kenteken van de wagen is geflitst en dat de wagen 59 km/per uur rijdt. Maar hoe kan dat als je stilstaat? Dat is ook de vraag die Sjaak heeft. Op Twitter stelt hij die vraag dan ook aan de politie.

William van Leeuwen postcommandant van de Woerdense brandweer laat weten dat de bestuurder bezwaar heeft gemaakt bij het CJIB.

“We letten altijd goed op onze snelheid. Als we een bekeuring krijgen dan vragen we altijd de foto op. Op deze foto is duidelijk te zien dat de wagen stilstaat. Ik ga er dan ook vanuit dat dit door het CJIB wordt teruggedraaid.”

Mogelijk heeft een andere automobilist op de baan ernaast te hard gereden en is deze geflitst maar omdat de hoge brandweerwagen ervoor stond is dit kenteken door de flitspaal opgevangen.

Vele bekeuringen

De flitspaal die sinds december vorig jaar op de Europabaan in werking is, zorgde in korte tijd al voor vele bekeuringen. In februari liet de gemeente weten dat er zo’n 100 tot 120 prenten per dag werden uitgeschreven. In juni werd bekend dat in het eerste kwartaal van 2018 er 19.544 overtreders waren geflitst. En dat is best veel. Menig Woerdenaar zal dan ook al een prent op de mat ontvangen hebben.

Foto: Sjaak Haasnoot