Woerdense HAP en SEH definitief gesloten

Woerdense HAP en SEH definitief gesloten

De Woerdense huisartsenpost(HAP) en spoedeisende hulp (SEH) hebben de deuren definitief gesloten.

Op oudejaarsavond om 23.30 uur sloot de HAP en gisteren om 23.30 de Woerdense SEH. Vanaf nu kun je dus niet meer terecht voor spoedzorg in het ziekenhuis in Woerden.

Op werkdagen kun je overdag terecht bij je eigen huisarts. Maar buiten kantoortijden en in het weekend moeten Woerdenaren naar de HAP in Leidsche Rijn. Voor spoedeisende hulp kun je naar het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht of Nieuwegein.

Geboorte Centrum sluit ook deuren

Ook het Geboorte Centrum Woerden is genoodzaakt om op 12 januari haar deuren te sluiten. En daarmee worden er straks minder kinderen geboren in Woerden.

“Door de verhuizing van de afdeling Verloskunde in Woerden naar de locatie Leidse Rijn, als gevolg van de fusie van het voormalig Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden met het St. Antonius ziekenhuis te Utrecht en Nieuwegein, kunnen wij onze dienstverlening niet op de zelfde manier blijven waarborgen. Tot en met 11 januari 2018 zijn wij nog volledig operationeel en kun je nog veilig bij ons bevallen. Na die tijd kun je terecht op de locatie Leidse Rijn”, aldus het geboorte centrum.

Foto: Alex de Kuijper