Woerdense kaas mee in Le Dakar

Woerdense kaas mee in Le Dakar

Het Woerdense team Oryx is helemaal klaar voor de rally Le Dakar. En de mannen hoeven de Woerdense kaas tijdens de rally niet te missen. Want Kaasrijper Coen van Riet heeft de mannen zijn echte boerenkaas meegegeven voor onderweg.

Van 6 tot 20 januari wordt de 40ste editie van Dakar gereden in Latijns-Amerika. Het Woerdense team Oryx met coureurs Henri van Steenbergen en Gert Bravenboer verschijnt zaterdag aan de start in Peru. Na maanden voorbereiding en training zijn de mannen er helemaal klaar voor.

De coureurs worden op verschillende manieren financieel gesteund. Een van de sponsoren is de website mijnkaasrijpt.nl. Daarbij heeft Coen van Riet de mannen zijn echte boerenkaas meegeven voor onderweg.

“We verheugen ons er enorm op om deze mentale en fysieke uitdaging aan de andere kant van de wereld aan te gaan. Coen verraste ons met zijn idee om naast zijn sponsoring te zorgen voor een stuk boerenkaas uit eigen streek. Dat wordt na een dag stof happen sneller herstellen met een smaak die aan thuis doet denken”, aldus Henri van Steenbergen.

De coureurs racer tijdens de 40ste editie door Peru, Bolivia en Argentinië.

Foto: Team Oryx