Woerdense VVD maakt zich zorgen over autobranden

Woerdense VVD maakt zich zorgen over autobranden

De Woerdense VVD maakt zich zorgen over de autobranden die de afgelopen tijd in Woerden hebben plaatsgevonden. Daarom stelt de partij in de raadsvergadering vragen aan de burgemeester. Er wordt onder meer gevraagd naar de stappen die het college zet om meer autobranden te voorkomen.

De afgelopen week gingen vier auto’s in vlammen op. Op 6 en 11 juni een auto op de Rembrandtlaan en dinsdagavond twee op de Kretakade, waaronder de reportagewagen van Woerden.TV. Wat de VVD betreft zijn dat er vier te veel.

Het feit dat de branden zo kort na elkaar hebben plaatsgevonden, maakt het voor de VVD niet ondenkbaar dat er sprake is van een verband. Als dat zo blijkt, moet er snel actie worden ondernomen.

“Het is onbegrijpelijk en onacceptabel als mensen andermans eigendommen in brand steken. Je moest eens weten hoeveel leed je daarmee aanricht. Dat nu ook de reportageauto van Woerden.TV, een van de Woerdense persmedia, in brand lijkt te zijn gestoken, is voor ons extra reden tot zorg”, aldus Florian van Hout.

Daarom stelt de partij in de raadsvergadering van 14 juni vragen aan de burgemeester. Naast de vraag welke stappen het college zet om meer branden te voorkomen, wil de partij ook weten of er andere maatregelen denkbaar zijn die de politie, het OM en de gemeente beter ondersteunen bij het verrichten van sporenonderzoek en het opsporen van de daders.

“Van andermans spullen blijf je af en stichters van autobranden horen dan ook te worden bestraft.”