Woerdense oppositie wil opheldering over VVV

Woerdense oppositie wil opheldering over VVV

Beide partijen hebben daarom een een aanvraag tot interpellatie ingedient voor de gemeenteraadsvergadering van aankomende donderdag. Met de interpellatie willen de beide fracties dat het College haar beleid en overwegingen ten aanzien van de nieuwe VVV toelicht en verantwoording daarover aflegt aan de raad.

De beide fracties zijn van mening dat het college verantwoordelijk is voor de mate waarin de samenleving betrokken kan worden bij een nieuw toeristisch informatiepunt, maar ook dat het gevoelen van de raad in deze van essentiëel belang is. Daarom verwachten zij dat het college vóór het interpellatiedebat geen definitieve besluiten neemt die tegen het gevoelen van de raad zouden kunnen ingaan, of die de betrokkenheid uitsluit van alle organisaties die zich van meet af aan volledig hebben ingezet voor een toeristisch informatiepunt met zeer breed draagvlak.

De fracties hebben de volgende vragen

1. De raad is tussen het faillissement van de VVV en nu nog niet actief betrokken bij de totstandkoming van een nieuw toeristisch informatie punt (TIP) en verneemt nu via de media en email weer veel zaken die vragen om het afleggen van verantwoording. Kan het college aangeven waarom zij de raad (nog) niet heeft betrokken?

2. Het college is, zo hebben wij vernomen, eerst langdurig in gesprek geweest met de Stichting Vrienden van Woerden en later met een collectief van vier organisaties wat uiteraard verwachtingen heeft gewekt. Waarom heeft het college gaande het proces, de sterke samenleving niet geholpen door daar een vijfde partij als het stadsmuseum bij aan te laten sluiten?

3. Het college meldde in de pers dat het plan van het museum beter was dan van
de vier organisaties. Kan het college aangeven wanneer dat plan is ontvangen
en welke punten beter zijn? Kan het college tevens aangeven waarom zij de
twee organisaties niet van elkaars inzet op de hoogte heeft gesteld.

4. Tijdens het cultuur café vorige week gaf het Stadsmuseum aan dat de situatie vervelend is gelopen, ook zij hadden daar geen goed gevoel over. Had het bundelen van de krachten in de Woerdense gemeenschap, in plaats van het uit elkaar spelen via de media en verhitte brieven, naar de mening van het college geen fraaiere procesgang opgeleverd?

5. Inwonersbelangen en het CDA zien kansen in het bundelen van die krachten. Welke stappen gaat het college ondernemen om dit nader te onderzoeken als dit niet reeds al is gestart?

6. Er lijkt sprake van een doorgaande lijn met dit college: de confrontatie met organisaties of groepen inwoners zoals Kunstkring, Het atelier, de nieuwe haven, het romeinse schip, bibliotheek en ook nu weer de aanstaande TIP wordt gezocht, daar waar het college de sterke samenleving juist wil
versterken. Als het college terugkijkt op de gang van zaken rond het TIP in wording, realiseert men zich dan dat dit geen goed beeld bij de inwoners achterlaat en er zelfs al gesproken wordt van “Sterke overheid, gefrustreerde samenleving” ?