Zakpaal ‘s-Gravensloot donderdag in werking

Zakpaal ‘s-Gravensloot donderdag in werking

De al eerder aangekondigde afsluiting van ’s-Gravensloot tijdens de spitsuren zal ingaan op donderdag 20 april in de middag. Die dag is de weg tussen 16.00 tot 19.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarna zal de weg alle werkdagen zowel in de ochtendspits als in de avondspits zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, van 06.00 tot 09.00 en van 16.00 tot 19.00 uur. Dit gebeurt door middel van een beweegbare paal net ten oosten van het kruispunt met de Nieuwendijk. De afsluiting moet de veiligheid op deze smalle weg verbeteren. Buiten de spits en in het weekend blijft ’s-Gravensloot voor alle verkeer toegankelijk.

Komende dagen wordt er nog een aantal testen uitgevoerd, zoals de werking van de transponders, het systeem voor de hulpdiensten en de tijdklok. Daarnaast moet de bebording worden aangepast en krijgen de bewoners de transponders thuisbezorgd.

Voorstel bewoners

De bewoners van ’s-Gravensloot hebben vorig voorjaar een compromis bereikt over het gedeeltelijk afsluiten van de weg voor gemotoriseerd verkeer tijdens de spitsuren. Dit omdat er te hard wordt gereden en de venstertijden van afsluiting niet worden gerespecteerd. Hierdoor ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties voor de vele fietsers en wandelaars die de weg gebruiken. Het Woerdense college heeft zich achter het voorstel van de bewoners geschaard en het besluit genomen tot afsluiting van ’s-Gravensloot.