Zegveldse wint etentje voor hele straat

Zegveldse wint etentje voor hele straat

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke gerechten: bewoners van de Hoofdweg in Zegveld werden woensdagavond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Miranda Lausegger won een Aviko Buurttafel en zette haar straatgenoten in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat op deze manier mensen wil samen brengen om de liefde voor eten met elkaar te delen. Via de website van Aviko kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en maak je kans op een van de 40 Buurttafels. De Zegveldse Miranda Lausseger gaf haar straat op.

“Volgens Miranda is het contact in de straat minimaal, omdat het een landelijke weg betreft met hoofdzakelijk boerderijen. De Buurttafel leek haar een leuke manier om de buren te leren kennen”, aldus een woordvoerder van Aviko.

Vijftig bewoners namen aan de kleurrijk gedekte tafels plaats en genoten van een avond vol plezier, goede gesprekken en lekker eten. En ook winnares Miranda genoot volop.

“Het was geweldig. We hebben heerlijk gegeten. Ik woon hier nog niet zo heel lang en had het idee om zoiets te organiseren. Toen zag ik de actie voorbij komen en heb ik me opgegeven. Het was echt heel leuk en ik heb allemaal nieuwe mensen leren kennen”