Zo zag Woerden er vroeger uit

Zo zag Woerden er vroeger uit

Hoe zag Woerden er vroeger uit? Hierboven zie je een van de foto’s die het Nederlands Instituut voor Militaire Historie heeft vrijgegeven. De foto’s zijn gemaakt in de jaren ’20 en ’30 door militairen van de Koninklijke luchtmacht.

De foto’s werden vaak gemaakt voor militaire doeleinden bij oefeningen of voor het maken van kaarten. Het instituut heeft nu bijna 2000 van deze foto’s vrijgegeven. Tussen de platen zitten een aantal mooie van Woerden.

Weinig bebouwing

Te zien is dat er in die tijd weinig bebouwing was buiten de Singel. Nu is dat wel anders, er staan huizen er er zijn zelfs wijken gevormd. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog werd Woerden grotendeels gespaard. In 1964 werd de gemeente Woerden uitgebreid met delen van de gemeenten Barwoutswaarder en Rietveld. In 1989 werden Kamerik en Zegveld bij Woerden toegevoegd. En veel later in 2001 werd Harmelen hieraan toegevoegd. Inmiddels is Woerden uitgegroeid tot een gemeente met bijna 52.000 inwoners.

De foto’s zijn van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Op hun website vindt je meer foto’s van Woerden en andere plaatsen uit die tijd.