Zomerweer in aantocht

Zomerweer in aantocht

Morgen start volgens Weeronline een zonovergoten periode, waarbij het flink opwarmt. Het wordt zeker 20 graden in onze regio. Woensdag, donderdag en vrijdag beloven zomerse dagen te worden. In de provincie Utrecht wordt het dan 24 tot 27 graden.

Donderdag lijkt de warmste dag te worden met op grote schaal hoge temperaturen en in het zuiden zelfs 28 graden. Ook vrijdag wordt het waarschijnlijk nog mooi. Kortom prima weer om van de zon te genieten en de BBQ weer aan te steken.

Afwijkend

Normaal ligt de middagtemperatuur half april tussen 10 en 14 graden “De afwijking is daarmee +11 tot +14 graden. Als we deze afwijking eind juli zouden hebben, mogen temperaturen worden verwacht van 32 tot 39 graden!”, aldus Weeronline.

Zonkracht

Morgen schijnt de zon tijdens de eerste uren van de middag voor het eerst dit jaar met zonkracht 5-6. Dit betekent dat de huid van een gemiddelde Nederlander al in circa 20 minuten kan verbranden. Ook op woensdag, donderdag en vrijdag zal tussen 12.00 en 15.00 uur de UV-index 5-6 zijn. De hoogste waarden vinden we in het zuiden.

Frisser

In het weekend kan af en toe wat bewolking overdrijven, maar het blijft waarschijnlijk droog en de zon is nog steeds veel te zien.

Volgende week krijgen we mogelijk een overgang naar wisselvallig en fris lenteweer met normale temperaturen voor de tijd van het jaar. De kans dat het warme weer aanhoudt met temperaturen boven 20 graden is circa 15 procent.

Bron: RTV Utrecht