Zorgen om veiligheid nieuwbouw Den Oudstenterrein

Zorgen om veiligheid nieuwbouw Den Oudstenterrein

De politieke partij Progressief Woerden maakt zich zorgen over de veiligheid en de gezondheid van de nieuw te bouwen wijk op het Den Oudstenterrein. Vorige week liet de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) weten kritiek te hebben op de bouwplannen. Zo zou de bereikbaarheid voor hulpdiensten niet goed zijn.

“Ook kregen wij eerder al signalen van omwonenden over ransuilen en vleermuizen die in de knel zouden kunnen komen”, aldus Coby Franken van Progressief Woerden.

Daarnaast zouden er op het terrein de nodige bomen gekapt worden. Progressief Woerden maakt zich zorgen en stelt daarom vragen aan het college.

“Natuurlijk zijn wij blij met deze nieuwbouw van een wijk met ambities op het gebied van groen en duurzaamheid, maar we maken ons nu toch wel een beetje zorgen. Want hoe zit het dan met die kritiek van de veiligheidsregio? Is de wijk voldoende bereikbaar voor hulpdiensten? En op welke wijze wordt er zorg gedragen voor de huidige populatie van ransuilen en vleermuizen. Hoe wordt gezorgd dat alle al gekapte bomen weer volgens afspraak worden vervangen. En hoe zit het met die vervuilde grond? We gaan er van uit dat we hier allemaal bevredigende antwoorden op zullen ontvangen van het college. Maar wij willen wel zeker weten dat we hier bouwen aan een echte veilige, groene en gezonde wijk voor mensen, dieren en natuur.”