Zwaarbevochten maar verdiende overwinning

Sportlust ’46 zet weer een nieuwe stap naar een eventueel kampioenschap na een krappe, doch belangrijke overwinning op Almkerk. Het gat blijft vier punten met naaste achtervolger Sliedrecht en Sportlust ’46 verslikte zich niet.

Op bezoek bij Almkerk wist Sportlust ’46 dat het een lastige middag zou kunnen worden. Een stugge ploeg, moeilijke weersomstandigheden en een oud kunstgrasveld. Ook dan moeten de punten worden binnengehaald en dat deed de Woerdense eersteklasser. Ondanks dat goed voetbal moeilijk was, leek de ploeg na de 0-2 een zorgeloze middag tegemoet te gaan, maar niets was minder waar.

Synchroon sprongen een drietal spelers van Sportlust ’46 op nadat de bal tegen het net plofte. Een Almkerkse vrije trap werd van richting veranderd en betekende al een snelle aansluitingstreffer. ,,De wedstrijd was klaar, maar na deze treffer gooiden zij natuurlijk alles naar voren. In deze weersomstandigheden slaagden wij er ook niet in om een fatsoenlijke aanval op te zetten”, wist trainer Patrick Loenen. Tot tweemaal toe werd het duel stilgelegd wegens de hevige hagel in combinatie met de wind.

,,Aan het begin gaven we nog een grote kans weg. Stonden we nog even te snurken, maar na de goal van Zakaria zaten we in een zetel. Wij hadden erg veel moeite om tot kansen te komen, maar dat gold natuurlijk ook voor Almkerk. Na de 2-0 hadden zij ook wel het idee dat het een ‘Mission Impossible’  zou worden”, aldus de oefenmeester. Iets dat zo was tot aan de aansluitingstreffer waarmee het geloof weer terugkwam in de ploeg. Michael de Leeuw heerste in de lucht en verrichte nog een belangrijke redding waarna de drie punten konden worden bijgeschreven.

,,Dit was in verdiende overwinning in een op voorhand lastige wedstrijd. Daar gaan we er nog wel twee of drie van krijgen dit seizoen. Nog acht te gaan, want we willen toch wel zo vroeg mogelijk in een zetel zitten”, blikt Loenen voorzichtig vooruit.

Video: Sportlust’46