Woerdense Inge Huitzing ook gehuldigd op Kerkplein

Woerdense Inge Huitzing ook gehuldigd op Kerkplein

Naast de rolstoeltennisster Jiske Griffioen zal ook de Woerdense rolstoelbasketbalster Inge Huitzing worden gehuldigd. Sportheldin Inge Huitzing heeft een prachtige prestatie geleverd tijdens de Paralympische spelen. De Woerdense won brons met haar team tijdens het rolstoelbasketbal.

Inge kwam via haar voormalige coach in contact met rolstoelbasketbal. De 42-jarige paralympiër speelde namelijk al zestien jaar in het valide nationale team, maar raakte geblesseerd aan haar knie, waardoor rennen moeilijker werd. “Uiteindelijk ben ik een jaar later begonnen met rolstoelbasketbal, omdat ik gevraagd werd door de coach die uit het valide basketbal kwam.”

Ondanks de ervaring van Inge was het basketballen vanuit een rolstoel wel even wennen. “In het begin vond ik het echt verschrikkelijk. Ik was de langzaamste, het enige wat ik kon, was schieten.” Ze is nu een van de dragende spelers van het team en het waren alweer haar derde Paralympische Spelen.

Woerden eert de Paralympische toppers

Vrijdagavond 23 september om 20:00 uur worden Inge Huitzing en Jiske Griffioen op het podium op het Kerkplein gehuldigd worden door de inwoners en burgemeester van Woerden.