Politie zoekt getuigen van zwaar ongeval op A12

Politie zoekt getuigen van zwaar ongeval op A12

Zondag vond er op de A12 ter hoogte van Woerden een ernstig ongeluk plaats.  Volgens de politie gebeurde dat nadat een van de auto’s op de rijbaan stil was komen te staan. Twee mensen raakten daarbij zwaar gewond. De politie is opzoek naar mensen die het ongeluk hebben gezien en/of camerabeelden bezitten.

De gewonden zijn een 72-jarige man uit Neerpelt in België en een 34-jarige man uit Kampen, meldt de politie. De Belg had met zijn auto de linkervangrail geraakt en was achterstevoren stil komen te staan. De man uit Kampen was gestopt om hulp te verlenen. De mannen werden daarna op de linker  vluchtstrook aangereden door een achteropkomende automobilist die hun stilstaande auto’s probeerde te ontwijken.

Traumahelikopters

De slachtoffers waren na het ongeluk niet meer aanspreekbaar. Voor hen zijn traumahelikopters opgeroepen. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De rijbaan werd afgesloten om ruimte te maken voor de hulpdiensten. Het verkeer naar Den Haag werd via een afrit en een oprit langs het ongeluk geleid. Rijkswaterstaat gaf na 14.30 uur de snelweg weer vrij.

Spookrijden

De politie waarschuwde dat weggebruikers die bij Harmelen in de file kwamen niet mochten spookrijden om de snelweg te verlaten. Daar staat 640 euro boete op. Toch hebben agenten diverse automobilisten in beeld die op de snelweg tegen het verkeer in reden.

Bron: RTV Utrecht   Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie