14 maart lijsttrekkers en jongerendebat

14 maart lijsttrekkers en jongerendebat

Om voor een breed publiek de verschillende standpunten van de deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in beeld te brengen organiseren Woerden.TV en het Rie Theater het Woerdense Lijsttrekkersdebat en het Woerdense Jongerendebat.

Jongerendebat

Speciaal voor de jonge inwoners van de gemeente Woerden wordt er een jongerendebat georganiseerd. In het debat zullen de jongeren met de politiek spreken over belangrijke onderwerpen die voor de jongeren belangrijk zijn.

Het debat worden gepresenteerd door Paul Simons van het Minkema College en Alex Kok van Woerden.TV. De politieke partijen zullen vertegenwoordigd zijn door de jongste leden op de kieslijst.

“ We willen jongeren laten vertellen wat zij belangrijk vinden. En de partijen laten reageren hoe zij erover denken. Uiteraard vergezeld van een aantal scherpe stellingen. Op deze manier hopen we de jongeren te helpen met hun keuze en een nieuwe generatie te enthousiasmeren voor politiek,” stelt Alex Kok.

Het jongerendebat vindt plaats op woensdagmiddag 14 maart om 15.00 uur. De deuren van het RIE Theater openen om 14.30 uur.

Lijsttrekkersdebat

Op 14 maart wordt in de avond het grote Woerdense Lijsttrekkersdebat georganiseerd. Tijdens deze avond debatteren negen lijsttrekkers onder leiding van Dominique Topper en Alex Kok over de belangrijkste speerpunten voor de verkiezingen. 

“We hebben een aantal mooie onderwerpen geselecteerd. De lijsttrekkers krijgen deze avond vijf onderwerpen voorgeschoteld om te bespreken. Elke ronde begint met een 1 op 1 confrontatie, waarna het debat plenair wordt voortgezet. We willen de verschillen tussen de partijen duidelijk maken, maar ook kijken welke kant de politiek de komende jaren op kan en wil.”, aldus Dominique Topper

Dominique is in het dagelijks leven Accountdirecteur bij ISS Nederland. In het Woerdense is zij actief op vele fronten waaronder het Rijngrachtcommité en als bestuurslid van Cultuurprijs Woerden. Haar vaardigheid om ieder gesprek tot een concreet doel om te buigen zal tijdens het debat vaak nodig zijn. 

Alex Kok is in Woerden bekend als de man van WoerdenTV. Naast eigenaar van Alko Media en specialist op het gebied van online video, laat Alex zich ook vaak zien als een zeer betrokken Woerdenaar. Zijn kennis van de Woerdense politiek is ongeëvenaard en zal bij beide debatten dan ook onontbeerlijk zijn.

Het Lijsttrekkersdebat begint woensdagavond 14 maart om 20.30 uur. De deuren van het RIE Theater openen om 19.30 uur.

Het Jongerendebat en Lijsttrekkersdebat zal live worden gestreamd via het Facebook kanaal van Woerden.TV. Je kunt de streams ook terug vinden op onze website.