1e verlies VTC Woerden Dames 1

Afgelopen zaterdag moest het team tegen Utrecht volleyballen. De dames uit Utrecht speelden de afgelopen wedstrijden zeer wisselvallig en staan in de onderste regionen van deze competitie.

Doordat de blessure bij een van de buitenspeelsters helaas nog niet over is, was de bank beperkter dan normaal. VTC Woerden begon in de eerste set met Femke, Celina, Karlijn, Miranda, Lisette en Lucy. In het begin
ging het even gelijk op, maar helaas bleek al snel dat VTC geen goed antwoord had op de goede service van de tegenstander. Het is niet de eerste keer dat de meiden van VTC kennelijk niet scherp genoeg aan de
wedstrijd beginnen. Binnen een kwartier stond Woerden al ver achter. Jantien kwam erin op de diagonaalpositie, maar ook zij kon het tij niet meer keren. Aan het eind van de set kwam wel het enthousiasme terug, maar het was te laat. Met 15-25 was de set voor Utrecht.

Kennelijk heeft VTC deze tegenslag kennelijk nodig om fel te worden. De tweede set werd zeer overtuigend in 18 minuten gewonnen met 25-12. Het enthousiasme was terug, de pass liep beter en er was meer servicedruk. Op de buitenkant had Woerden het aardig moeilijk, maar gelukkig kon VTC met haar service Utrecht onder druk zetten.

Ook in de derde set startte Woerden goed. Karlijn scoorde een paar mooie ballen en de servicedruk bleef hoog. Toch was het algemene niveau niet zoals het zou kunnen zijn. In rallies werd er veel gerommeld en werd er door de dames uit Woerden te weinig direct gescoord. De set ging wel met 25-13 naar VTC Woerden.

Het enthousiasme en het knokken voor elke bal ontbrak in het begin van  de vierde set bij Woerden, terwijl Utrecht juist steeds meer in hun spel kwam. Doordat de pass niet goed lag en VTC moeilijk tot scoren kwam door een goed blok van Utrecht, kwam VTC wederom in de problemen. Marleen, Femke en Celina werden erin gewisseld, maar ook zij konden het team niet op sleeptouw nemen. Met 16-25 ging de set naar Utrecht.

De dames uit de Domstad waren lekker in hun spel gekomen en begonnen sterk aan de laatste set. Al snel stond VTC achter. Door service druk en hard werken probeerden ze zich terug te vechten. Utrecht speelde echter enthousiast en liet zich de set niet ontglippen. Met 11-15 wonnen zij de set en de wedstrijd.

VTC moest haar eerste verlies accepteren. Zeker tegen zo’n tegenstander, die juist met sterk spel goed overklast had kunnen worden, valt dat zwaar. “We kunnen niets anders doen dan van onze fouten leren en dat juist meenemen in de volgende wedstrijden”. Voor de kerst speelt VTC Woerden nog tegen 2 directe concurrenten, belangrijke wedstrijden dus. Misschien is het daarom wel goed dat de dames juist nu weer op scherp zijn gezet. Op 3 december speelt VTC Woerden haar volgende wedstrijd. Uit tegen Gemini D1 uit Voorschoten.