28e Triathlon van Woerden

Voor de 57 deelnemende triatleten van het Woerdense AKA/BikeCenter triatlonteam van Clytoneus was het een thuiswedstrijd. Zij zetten op hun thuisbasis fraaie prestaties neer met een fors aantal prachtige podiumplaatsen. Op de kwart afstand (1000 m. zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) eindigde Herman Stelling als tweede in de categorie heren 40+ na 1.51.20 uur. Han Poppema eindigde hier net naast het podium op de vierde plaats. Jan Luidens veroverde de eerste plaats bij de heren 60 in 2.20.26 uur en Gea Boschker deed dit bij de dames in 2.19.22. Ze werd op 4 seconden gevolgd door clubgenoot Mieke van Kuijk.

Opvallende prestaties werden ook neergezet door de junioren, die sinds enige tijd bij Clytoneus meetrainen. Mels Kuijpers pakte de winst bij de kwart afstand. Sonny Gallmann en Olav Remmerswaal stonden beiden op het podium bij de achtste triathlon (500 m. zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen), met een mooie tweede en derde plaats. Op deze afstand bereikte Liane Verheul de vierde plaats in de categorie dames 20+ in 1.10:48 uur. Jan Vesseur won bij de heren 70+.
Hedwig Pijnenburg werd tweede in de categorie dames 40+ in 1.13.14, waar Ine Doesburg de bronzen medaille behaalde. Een zeer opvallende prestatie, gezien haar debuut op de triathlon.

Fotografie: Paula Bouman