Rustige jaarwisseling voor hulpverleners in Woerden

Rustige jaarwisseling voor hulpverleners in Woerden

Het was een rustige jaarwisseling afgelopen weekend voor de Woerdense hulpverleners.

Hulpverleners

De Woerdense brandweer rukte tijdens de jaarwisseling zes keer uit. Een keer voor een container brand en vijf keer voor kleine buitenbrandjes waaronder kerstbomen en heggen. Ook medewerkers van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden hadden een rustige nacht, er werd één vuurwerkslachtoffer opgenomen tijdens de jaarwisseling.

Drone en whatsapp

Tijdens de jaarwisseling zou er een drone ingezet worden als ondersteuning voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Door de (hardnekkige) mist is de drone niet ingezet tijdens Oud & Nieuw.

Om het contact tussen burgers en politie gemakkelijker te laten verlopen was er tijdens de jaarwisseling een speciale Whats-app groep actief tussen politie en beheerders van buurtpreventie groepen. De whats-app maakte de communicatie tussen de inwoners en politie soepeler. Onder de noemer ‘Burger in Blauw’ werden beheerders van de buurtpreventie appgroepen uitgenodigd voor een speciale buurtpreventie whats-app groep. In deze groep hadden beheerders en politie 1 op 1 contact.

“De politie en gemeente Woerden zijn heel tevreden over de samenwerking tijdens de jaarwisseling tussen hen en de WhatsApp-groepen. De deelnemers uit de WhatsApp-groepen ontvangen vandaag een evaluatie. De politie is benieuwd naar hun feedback en onderzoekt vervolgens of het samenwerken met WhatsApp-groepen ook in andere situaties kan worden toegepast”, aldus de gemeente Woerden.

Schade

“We weten nog niet hoe groot de schade door vuurwerk in Woerden is. De komende dagen wordt er een inventarisatie gemaakt van wat er is vernield. Een schadebedrag is daarom voor nu nog niet bekend”, aldus gemeente woordvoerder Gerold Borsboom.